Gyakran ismételt kérdések

1.

Hogyan lehetek pilóta?

A Szegedi Regionális Repülőtér nem foglalkozik közvetlenül pilótaképzéssel. A reptér területén azonban két cég is képez pilótákat. A Rózsavölgyi Air valamint a Fly Team. Elérhetőségük megtalálható a “PILÓTA SZERETNÉK LENNI” menüpont alatt.

2.

Sétarepülésen szeretnék résztvenni. Kit kereshetek?

A repülőtéren működő szolgáltatók által ajánlott programok közül választva személyes vagy elektronikus úton is tud foglalást tenni a partnereink elérhetőségein.

3.

Mekkora gépek tudnak leszállni a Szegedi Repülőtéren?

A méretet tekintve tervezéskor a beruházás első ütemében az 35-50 fő befogadó képességű repülőgépeket vették alapul. Ilyen például a De Hawilland DHC-7 típusú repülőgép. Ez a legnagyobb méret, amit jelenleg a Repülőtér képes fogadni.

4.

Szeretnék a repülés világában elhelyezkedni, milyen végzettség kell hozzá?

Pilóta szakszolgálati engedélyt kell szerezni hozzá egy akkreditált repülőiskola tanfolyamán. Orvosi alkalmassági vizsgálat után hasonlóan az autóvezetéshez sikeres elméleti és gyakorlati vizsga után kaphat szakszolgálati engedélyt. Ez az első lépcső. A későbbiekben egymásra épülő jogosítások megszerzése után juthat valaki utasszállító repülőgép pilótafülkéjébe.

Amennyiben a repülőgépek kiszolgálása érdekli, szintén tanfolyamok és sikeres vizsgák után lehet előtér ügyeletes, súlypontszámító rámpás, utas biztonsági ellenőr, repüléstájékoztató tiszt vagy légi irányító stb.

5.

Van lehetőség közelről megnézni a Tűzoltóautót?

A Szeged Regionális Repülőtéren nyitvatartási időben Tűzoltó szolgálat működik. A belépést követően a szolgálat kíséretével meg tudják nézni a Tűzoltó Gépjárművet. Kérem keresse a Tűzoltó szolgálatot!

6.

Hogyan tudunk bemenni a repülőtérre? Akár be is tudunk ülni egy repülőbe?

A Szeged Regionális Repülőtérre nyitvatartási időben bármikor be tudnak lépni a kapunál történő regisztrációt követően. A műszaki szolgálat segítségével meg tudja találni a partnereinket, akik szívesen mutatják meg repülőgépeiket az érdeklődőknek. Ilyenkor szinte mindig be is tudnak ülni a repülőgépbe.

7.

Az elkerülő útról láttam, hogy a szoktak a repülőtéren modellrepülővel is repülni. Meg lehet nézni közelről is?

Természetesen meg tudja nézni a modellezőket is. Be kell lépnie a Repülőtérre és a portaszolgálat segít abban, hogy hogyan tud eljutni a modellezőkhöz.

8.

Hogyan  lehet bejutni a repülőtérre, ha csak szét szeretnék nézni?

A Szeged Regionális Repülőtér Nyilvános repülőtér státuszban üzemel, így mindenki számára látogatható nyitvatartási időben. A kapunál történő gyors beléptetés után be tud sétálni a nyilvános területekre. Kérem keresse a repülőtér személyzetét akik készséggel állnak rendelkezésére.

 • Ajándéktárgyak

  Szeged-repülőtér
  Póló, 100 éves Póló, 100 éves a Szegedi Repülőtér
  Tovább
 • Ajándéktárgyak

  Szeged-repülőtér
  Póló logóval Póló, a Szegedi Repülőtér logójával
  Tovább
 • Ajándéktárgyak

  Szeged-repülőtér
  100 év a Tisza fölött Pusztai János – Dr. Ványai László 100 év a Tisza fölött 336…
  Tovább

Közlekedés

Parkolás

Kapcsolat

Pilot info

?>